Moţiunea de cenzură a fost citită în Parlamentul României

civic press

Grupurile parlamentare ale PNL, USR, PMP și UDMR au depus în Parlament o moțiune de cenzură semnată de 173 de senatori și deputați și care se numește numește „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”.

De asemenea, textul moțiunii propune un guvern cu maximum 15 ministere, nu cu 27, “orientat către priorităţile de dezvoltare ale ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene”.

Documentul a fost semnat de 173 de parlamentari PNL, USR, PMP şi UDMR şi neafiliaţi, iar pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile.

Semnatarii atrag atenţia că “viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern şi actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetăţean român aflat în străinătate să voteze”.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă la Parlament şi citită în plenul Parlamentului miercuri, la ora 15,00 de către deputatul PNL Gigel Știrbu, în sală fiind prezenţi 80 de parlamentari.

Votul va avea loc săptămâna viitoare, marți, 18 iune, după Rusalii.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
În perioada 2014-2019 au fost vândute către străini terenuri agricole…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)