18 persoane au murit până acum din cauza gripei

sorina pintea

UPDATE: Un număr de 18 persoane au murit din cauza gripei, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cea de-a 18-a persoană care a murit din această cauză este un bărbat în vârstă de 19 ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal de tip A.

El avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

Știrea veche:

Ministrul Sănătăţii: 14 persoane au murit până acum din cauza gripei

Un număr de 14 persoane au murit, de la începutul acestui sezon, din cauza gripei, informează vineri Ministerul Sănătăţii,potrivit antena3.ro.

Ultima persoană care a decedat din această cauză este un bărbat de 71 de ani din Bucureşti, confirmat cu virusul gripal A.  Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri de depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a spus Sorina Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pentru 29 ianuarie primul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)