Mii de români din București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și alte câteva sute de localități au participat la Marșul pentru Viață

civic press

Sâmbătă, 23 martie, s-a desfășurat a IX-a ediţie a “Marşului pentru viaţă”, un eveniment care are ca scop promovarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, dar și soluțiile de sprijin pentru femeile în criză de sarcină, relatează basilica.ro și activenews.ro.

Organizat de Asociația „Studenți pentru Viață” evenimentul a avut loc în București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul “Unic din prima secundă”, fiind cel mai important demers civic dedicat protejării vieții copiilor născuți și nenăscuți.

civic press

București

Marșul este evenimentul central din seria de manifestări desfășurate în „Luna pentru viață” (1-31 martie). În această perioadă au avut loc în toată țara dezbateri, ateliere de lectură și de fotografie pentru copii, ateliere de confecționat pancarte, conferințe, proiecții de film și, în București, a cincea ediție a Crosului pentru viață, potrivit activenews,ro.

Un copil nenăscut, aflat încă în pântecul mamei, este unic, chiar de la concepţie. Este un adevăr biologic şi medical şi vrem să încurajăm România să conştientizeze acest lucru. Dacă începem să preţuim viaţa, vom începe să ne preţuim mai mult unii pe alţii. (…) Un copil nenăscut are dreptul la viaţă, iar noi luptăm împotriva avortului“, a spus unul dintre participanţii din Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

civic press

Cluj-Napoca

Al doilea pilon pe care se sprijină «Marşul pentru viaţă» este acela de a susţine aceste viitoare mame care se află în situaţie de criză de sarcină şi susţinute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovniceşti, dar şi din punct de vedere material. Este de datoria noastră de a crea o masă critică care să se unească într-un efort comun de mai multe confesiuni şi să sprijine existenţa vieţii, aşa cum Dumnezeu o trimite, unică de la început, din pântecele mamei”, a afirmat preotul Nichifor Tănase, consilier pe învăţământ în cadrul Arhiepiscopiei Timişoara, potrivit Mediafax.

civic press

Timișoara

(Foto: activenews.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Simona Halep şi colega ei, nemţoaica Julia Goerges, au reuşit,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)