Mexic: Explozie la o conductă de carburanți în timp ce se fura combustibilul

civic press

Actualizare luni, 21 ianuarie: Cel puţin 85 de persoane au murit şi alte 72 au fost rănite, în urma exploziei, relatează site-ul agenţiei Dpa, citta de MEdiafax.

O conductă de carburant spartă a explodat vineri noaptea în centrul Mexicului; au fost arşi zeci de oameni care încercau să umple recipiente, iar informaţiile preliminare preluate de Reuters menţionează 20 de morţi şi peste 50 de răniţi, informează Agerpres. Bilanţul provizoriu a fost confirmat de guvernatorul statului mexican Hidalgo, Omar Fayad.

Bilanţul provizoriu a fost confirmat de guvernatorul statului mexican Hidalgo, Omar Fayad.

Într-o transmisie TV din Tlahuelipan, în apropierea rafinăriei Tula, la nord de Ciudad de Mexico, se văd flăcările şi se aud strigătele de ajutor. Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a cerut printr-un mesaj pe Twitter “întregului guvern” să se implice în intervenţia la faţa locului.

Anterior, în cursul zilei, în imagini se vedea conducta spartă şi oamenii care se îndreptau spre locul avariei cu diverse recipiente.

Preşedintele mexican a lansat o o campanie împotriva furturilor de carburant, care au provocat anul trecut – potrivit estimărilor guvernului – pagube de peste trei miliarde de dolari, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Simona Halep a învins-o sâmbătă pe americanca Venus Williams (6-2,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)