Matteo Salvini refuză accesul în porturile Italiei a unei bărci de salvare cu 49 de persoane la bord

civic press

Ministrul italian de interne Matteo Salvini refuză să primească în porturile Italiei o barcă de salvare cu 49 de persoane la bord, începând un nou blocaj în legătură cu migranţii salvaţi din Marea Mediterană, informează DPA, prelauată de Agerpres.

Potrivit suesei citrate, organizaţia neguvernamentală Mediterranea i-a salvat luni pe migranţi de pe o barcă pneumatică aflată în derivă la circa 49 de mile nautice (78 de kilometri) în largul Libiei.

Premierul italian ar fi declarat că migranţii “pot fi trataţi, hrăniţi, îmbrăcaţi, li se pot oferi orice fel de bunuri de necesitate, însă, în ce mă priveşte, nu au permisiunea mea să pună piciorul în Italia”, relatează postul de ştiri SkyTG24, conform acelorași surse.

Nava din Mediterana navighează sub pavilion italian şi este staţionată în prezent în largul Lampedusei, o mică insulă italiană situată la circa jumătatea distanţei dintre Sicilia şi Africa de Nord.

Salvini a acuzat ONG-ul de “comiterea infracţiunii de sprijinire a migraţiei ilegale” prin substituirea unei operaţiuni de salvare a pazei de coastă libiene, care ar fi însemnat întoarcerea migranţilor în Libia.

Ministerul de Interne a transmis de altfel o directivă către şefii poliţiei, marinei şi gărzii de coastă prin care le cere să facă tot posibilul pentru a preveni “intrarea ilegală a imigranţilor pe teritoriul naţional”, potrivit Agerpres. (Foto: avvenire.it)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Toți cei șase studenți care au participat din partea Universității…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)