Marea Britanie: Parlamentul a respins ultima versiune de acord privind Brexit-ul

Camera Comunelor

Parlamentul Regatului Unit a respins marţi seara, prin vot, ultima versiune de acord privind Brexit-ul susţinută de guvernul de la Londra, transmite Reuters, citată de
Agerpres.

242 de parlamentari au votat pentru acord, și 391 împotrivă, astfel rămânând posibilă doar retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 29 martie, fără un acord, sau amânarea datei pentru Brexit.

Adresându-se Camerei Comunelor imediat după votul de marţi, Theresa May şi-a exprimat regretul faţă de rezultat, afirmând că parlamentarii trebuie să decidă acum dacă vor să revoce Articolul 50 din Tratatul UE, referitor la retragerea unui stat membru, sau să convoace un nou referendum pe tema Brexit. În orice caz, a adăugat ea, Uniunea Europeană va dori să ştie ce intenţionează să facă britanicii în cazul unei amânări.

Premierul a declarat că va supune miercuri votului parlamentului opţiunea retragerii din UE fără acord. Dacă aceasta va fi respinsă, aşa cum este de aşteptat, va urma un alt vot, joi, prin care guvernul va cere permisiunea să solicite o amânare a datei pentru Brexit.

Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a declarat că versiunea de Brexit fără acord este inacceptabilă şi că este timpul pentru alegeri anticipate.

Negociatorul-şef pentru Brexit din partea Uniunii Europene, Michel Barnier, a reacţionat imediat după aflarea rezultatelor, arătând că impasul poate fi rezolvat numai în Regatul Unit, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
PNL va valida, joi, în şedinţele BEX şi BPN ale…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)