Lucian Onea – revocat din funcţia de procuror DNA Ploieşti

DNA

Secţia pentru procurori a CSM a decis, marţi, să admită cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-l revoca pe Lucian Onea din funcţia de procuror DNA Ploieşti, potrivit Mediafax.

Decizia vine după ce tot Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitării Adinei Florea de arestarea a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi. În cursul zilei de vineri, aceştia, alături de alţi procurori de ola DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sorin-Petre Dimitriu, preşedintele…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)