Klaus Iohannis, invitat la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german

civic press

Klaus Iohannis va participa marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația Cancelarului Angela Merkel și a lui Emmanuel Macron, anunță Administrația Prezidențială printr-un comunicat.

Ceremonia semnării tratatului de către preşedintele francez şi cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei orașului Aachen. Cu acest prilej, Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune. La ceremonie vor mai participa Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.  

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european, se mai arată în comunicat. (Foto: express.co.uk)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele rus Vladimir Putin a beneficiat joi de o primire…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)