Italia și Polonia și-au dat mâna pentru o alianță eurosceptică

civic press

Vicepremierul şi ministrul de interne italian Matteo Salvini s-a aflat miercuri în vizită la Varşovia, la invitația ministrului polonez de interne Joachim Brudzinski.

Una din temele abordate a reprezentat-o dorinţa ca Italia şi Polonia să-şi unească forţele pentru remodelarea Europei, fiind în căutarea unei noi alianţe eurosceptice înainte de alegerile pentru Parlamentul European programate pentru luna mai, potrivit agenţiei Reuters. De asemenea, au discutat despre migraţie şi securitatea graniţelor Uniunii Europene, despre cooperarea dintre Polonia şi Italia privind “făurirea unui nou continent”.
Polonia şi Italia vor fi parte a unei noi primăveri a Europei, renaşterea valorilor europene”, a declarat Salvini în cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul polonez de interne Joachim Brudzinski, relatează Agerpres.
Salvini, care conduce Partidul Liga (antiimigraţionist), a criticat în mod repetat Uniunea Europeană şi a spus că alegerile europarlamentare din luna mai sunt vitale pentru crearea unui bloc ”reformist” ce poate revizui din interior instituţiile de la Bruxelles.
Guvernul polonez, condus de partidul eurosceptic Lege şi Justiţie (PiS), a cerut de asemenea ca Uniunea Europeană să ofere mai multă suveranitate ţărilor membre şi să se amestece mai puţin în treburile naţionale, potrivit sursei citate. (Foto: france24.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a criticat miercuri Pactul mondial pentru…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)