Iranul denunţă într-o scrisoare o acţiune americană “provocatoare”

civic press

Iranul a denunţat joi o acţiune americană “provocatoare şi foarte periculoasă” la adresa “integrităţii sale teritoriale”, după doborârea de către armată a unei drone americane în “spaţiul său aerian”, într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU şi Consiliului de Securitate, informează AFP, citată de Agerpres.

“Vă scriu pentru a vă informa despre o nouă acţiune foarte periculoasă, provocatoare şi ilegală a forţelor militare americane împotriva integrităţii teritoriale a Iranului”, se arată în scrisoarea ambasadorului iranian pe lângă Naţiunile Unite, Majid Takht Ravanchi.

În scrisoare Iranul, care se abţine să solicite organizarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate, subliniază că nu urmăreşte declanşarea unui război, dar afirmă că “îşi rezervă dreptul de a adopta toate măsurile potrivite împotriva violării teritoriului său, pe care este decis să îl apere în mod hotărât pe pământ, apă sau în aer”.

Ambasadorul iranian mai afirmă că drona americană doborâtă joi a realizat o operaţiune de spionaj în Strâmtoarea Ormuz şi, la întoarcere, “a pătruns în spaţiul aerian iranian, în pofida avertizărilor radio repetate”, ceea ce a determinat o ripostă din partea apărării aeriene la adresa sa, conform Reuters.

Scrisoarea se încheie printr-o solicitare adresată ONU de a interveni pentru ca SUA “să pună capăt acţiunilor ilegale şi destabilizatoare din regiunea, deja volatilă, a Golfului”.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Evaluarea Națională 2019 continuă, vineri, cu examenul la Limba maternă…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)