Iohannis: susținătorii Referendumului pentru familie sunt “infatuați”, “intoleranți” și “au propagat ura”

civic press

Marți a avut loc dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul acestei dezbateri  că la referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție ca uniune dintre un bărbat și o femeie, românii le-au dat „o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura” și au promovat „un mesaj intolerant”.

„Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe și trebuie să ne reamintim că aceste lucruri sunt statuate și în constituția noastră. Deci, nu trebuie să mergem undeva să le căutăm, le avem în constituție, însă, cu siguranță că nu este suficient ca un lucru să fie scris în constituție, trebuie și să fie respectat și, mai mult, să fie transpus în practică. În această zonă, cred că societatea mai are un drum lung de parcurs. Este vorba de acceptare, este vorba de educație, este vorba de toleranță. Vă amintiți când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-o dată, am devenit inamicul public nr. 1, pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranți. Și s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice, numai toleranți, nu. Dar românii, românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și, pur și simplu, așa cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit.  Deci, dacă vreți să revenim la conceptul acela, înțelepciunea mulțimii, românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puțin acelei părți care au promovat agresiv și cu un discurs bazat de multe ori pe ură și intoleranță acel referendum. Deci, românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înțeleg, și, la o adică, acționează cu totul și cu totul altfel decât se așteaptă unii politicieni și unii sociologi”, a declarat Iohannis, potrivit paginii de facebook Știripesurse.ro. (Foto: captură tv)

Mai jos regăstiți mesajul președintelui (min. 21.00-22.33).

Dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania (via privesc.eu)

Dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania (via privesc.eu)

Publicată de stiripesurse.ro pe Marţi, 19 martie 2019

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat, din nou, marţi, reţelele…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)