Iohannis a semnat decretul privind eliberarea lui Augustin Lazăr din funcţie. Bogdan Licu este procuror general interimar

civic press

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Administraţia Prezidenţială. Secţia pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar, relatează Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Administraţia Prezidenţială.

Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării începând cu 27 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare, iar vineri a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar, Licu ocupând în prezent funcţia de adjunct al procurorului general.

“În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, în funcţia de procuror general al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, se arată într-un comunicat al CSM.

Decizia CSM vine în condiţiile în care mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr expiră pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins pe 10 aprilie toate candidaturile pentru funcţia de procuror general, iar noua procedură de selecţie se încheie pe 8 mai.

Bogdan Licu a mai fost procuror general interimar în perioada februarie – aprilie 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu. El a dispus atunci redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preţul la carnea de porc şi de pasăre va creşte…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)