Întâlnire “istorică” Kim Jong Un – Donald Trump

civic press

Coreea de Nord a apreciat luni ca “istorică” şi”extraordinară” întâlnirea dintre liderul său, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, în Zona Demilitarizată dintre cele două state coreene, duminică, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cei doi lideri au căzut de acord “să reia şi să continue discuţiile rodnice pentru a se ajunge la noi progrese în denuclearizarea Peninsulei Coreene”, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

După o invitaţie lansată sâmbătă de Donald Trump pe Twitter în timp ce se afla la summitul G20 de la Osaka (Japonia), cei doi s-au întâlnit la Panmunjom, în banda de teritoriu care separă cele două Corei de la încheierea războiului din peninsulă în 1953.

Kim şi Trump şi-au strâns mâna deasupra dalelor din beton înalte de câţiva centimetri care marchează frontiera dintre cele două ţări.

Apoi, Donald Trump a făcut câţiva paşi împreună cu Kim Jong Un pe teritoriul nord-coreean. El a devenit astfel primul preşedinte al Statelor Unite care a păşit pe teritoriul Coreii de Nord.

“Strângerea de mână a celor doi lideri supremi ai RPDC şi Statelor Unite la Panmunjom”, localitatea unde în 1953 a fost semnat armistiţiul, este “un eveniment istoric”, a transmis KCNA, utilizând acronimul numelui oficial al Coreii de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană.

Agenţia a menţionat că Panmunjom este “un loc cunoscut ca simbol al divizării”.

KCNA a subliniat că întâlnirea neaşteptată a avut loc “la propunerea lui Trump”. (Foto: Reuters)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Finlanda a preluat luni de la România preşedinţia Consiliului UE…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)