Întâlnire a conducerii Poliţiei Române cu reprezentanţi ai INTERPOL

civic press

Comunicat de presă – Poliția Română

Astăzi, 18 ianuarie 2019, prim-adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Victor Wili Apreutesei, a avut o întrevedere de lucru cu o delegaţie a INTERPOL, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Activitatea a fost organizată în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Chestorul de poliţie Victor Wili Apreutesei, preşedinte al Comitetului strategic privind cooperarea operaţională în domeniul securităţii interne (COSI) pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, a prezentat calendarul evenimentelor şi activităţilor ce se vor desfăşura în această perioadă.

Consolidarea securităţii interne a Uniunii Europene reprezintă unul dintre obiectivele României pe parcursul deţinerii Preşedinţiei Consiliului U.E., acţiunile Poliţiei Române urmând să fie concentrate către atingerea acestui deziderat.

În cadrul întrevederii, a fost subliniată buna colaborare poliţienească existentă între Poliţia Română şi celelalte instituţii de aplicare a legii din statele partenere şi a fost reiterată importanţa dezvoltării strategiilor comune în lupta pentru combaterea criminalităţii. Un subiect important l-a constituit îndeplinirea obiectivelor comune INTERPOL – EUROPOL, cu atât mai mult cu cât chestorul de poliţie Victor Wili Apreutesei a fost nominalizat pentru a prezida Management Boardul Europol pe durata Trioului de Preşedinţii România-Finlanda-Croaţia.

Înfiinţată în anul 1923, Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală (International Criminal Police Organization) – INTERPOL – este cea mai mare organizaţie internaţională de poliţie, având 194 de ţări membre. România este membru fondator al INTERPOL şi primul stat din zonă care a readerat la INTERPOL după cel de-al doilea război mondial, în 1973.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Viitorul summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)