Inițiativă civică pentru educația incluzivă a copiilor cu dizabilități

civic press

Vineri, 11 ianuarie 2019 a avut loc lansarea unei nițiative civice la nivelul Uniunii Europene, intitulată Europe CARES, în ceea ce privește accesul la educație al copiilor și adulților cu dizabilități în România, dar și la nivelul Statelor Membre ale Uniunii Europene, potrivit unui anunț postat pe pagina de facebook a organizației. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) atrage atenția asupra unor probleme manifestate prin aspecte ce variază de la excluziune, la absența măsurilor de suport și acomodare a elevilor/studenților cu dizabilități în învățământul general obligatoriu și nu numai.

Am reușit să coagulăm părinți de copii cu dizabilități din șapte state membre UE (România, Belgia, Irlanda, Italia, Germania, Olanda, Ungaria) si am realizat procedura de solicitare către Comisia Europeană a unei Directive Europene privind Educația Persoanelor cu Dizabilități” se arată în anunț. Prin intermediul Inițiativei Europene ”Europe CARES” argumentăm necesitatea și propunem Comisiei Europene elaboarea unei propuneri de Directivă europeană privind Educația Persoanelor cu Dizabilități la nivelul Uniunii Europene în spiritul icluziunii, conform prevederilor Art. 24 din Convenția ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, ratificată de UE prin Decizia Consiliului (2010/48/EC).

Dacă ţările noastre sau guvernele noastre nu ne aud, a venit momentul să ducem vocea noastră la un nivel mai înalt, acolo unde credem noi că printr-o lege europeană implementată obligatoriu în toate statele europene viaţa copiilor noştri se va schimba“, a afirmat, preşedintele CEDCD, la evenimentul de lansare a iniţiativei civice europene – “Europe Cares”, potrivit Agerpres. (Foto: facebook CEDCD.)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de lege…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)