Încep lucrările pentru lărgirea Prelungirii Ghencea din București

proiect ghencea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunță semnarea contractului pentru lărgirea Prelungirii Ghencea, o investiție cerută în ultimii ani cu insistență de locuitorii din această zonă a Bucureștiului, dar și din localitățile limitrofe, relatează antena3.ro.

Potrivit lui Firea, lucările vor începe luni, 9 septembrie, costul total al proiectului este de 122 de milioane de euro, iar durata de realizare este de doi ani.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu reprezentantul Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract in valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

“Am semnat astazi contractul pentru obiectivul de investitii ‘Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea’ un proiect esential de fluidizare a traficului din zona! Ma bucur ca, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei, reusim sa facem ce trebuia facut de peste 20 de ani! Lucrarile, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor incepe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni!”, a declarat Firea.

Nod intermodal si parcare de 300 de locuri

De asemenea, Primarul General a mai explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.
Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București, potrivit antena3.ro. (Foto: antena3.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Noul bombardier al US Army, B-21 Raider, va avea cel…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)