George Soros, atacuri dure la adresa preşedintelui chinez Xi Jinping

civic press

Miliardarul George Soros  a declarat, joi, la Davos, despre preşedintele chinez Xi Jinping, că este “cel mai periculos duşman” al societăţilor libere şi democratice, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. 

China nu a lăsat fără răspuns aceste declarații, considerându-le fără sens:  “Un individ confundă binele şi răul, într-o declaraţie fără niciun sens, (astfel de remarci) nici nu merită efortul de a fi respinse”, a replicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Chinei, Hua Chunying, întrebată, în cadrul unei conferinţe de presă regulate, cu privire la afirmaţiile lui Soros. “De fapt, astăzi în lume se poate vedea clar cine deschide uşi şi construieşte drumuri şi cine închide uşi şi construieşte ziduri“, a mai declarat ea.

La ora la care mondializarea se aprofundează, doar aderând la viziunea dezvoltării, având spiritul deschis şi o atitudine incluzivă se poate crea un spaţiu mai larg pentru propria dezvoltare şi dezvoltarea relaţiilor dintre ţări“, a subliniat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze. “Sperăm ca părţile vizate în SUA vor putea să-şi corecteze atitudinea, să adopte o viziune pe termen lung şi o atitudine obiectivă şi raţională cu privire la dezvoltarea Chinei“, a mai spus Hua Chunying.

George Soros a adresat joi seara critici dure la adresa preşedintelui chinez Xi. “China nu este singurul regim autoritar din lume, însă este fără îndoială cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în materie de inteligenţă artificială“, a declarat miliardarul filantrop. “Aceasta face din Xi Jinping cel mai periculos duşman al celor care cred în societăţile libere“, a adăugat el, înainte de a atenţiona împotriva unei dominări a pieţei 5G de către companiile chineze, “risc inacceptabil pentru securitatea mondială“. Imediat după aceea, echipa sa a difuzat pe mail copii ale discursului în chineză, discurs conform căruia Soros îşi pune “cele mai mari speranţe” în poporul chinez, potrivit Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Parlamentul Greciei a ratificat, vineri, acordul care prevede soluţionarea disputei…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)