Franța: Parchetul cere judecarea lui Marine Le Pen pentru postarea de fotografii violente pe Twitter

civic press

Parchetul din Nanterre (lângă Paris) a cerut ca Marine Le Pen, preşedinta partidului Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), să compară în faţa tribunalului pentru că a difuzat pe Twitter, în 2015, fotografii cu execuţii comise de Statul Islamic, au indicat vineri surse concordante citate de AFP, potrivit Agerpres.

În urmă cu un an, Marine Pe Pen a fost inculpată pentru “difuzarea unui mesaj violent susceptibil să fie văzut de un minor“.

La 16 decembrie 2015, la câteva săptămâni după sângeroasele atentate din noiembrie, cele mai brutale comise vreodată în Franţa, Marine Le Pen a transmis pe reţeaua socială trei fotografii cu execuţii marca SI. Ea a dorit să-i răspundă prin acest mesaj jurnalistului Jean Jacques Bourdin, pe care l-a acuzat că a făcut o paralelă între SI şi Frontul Naţional.

Imaginile respective, pe care le-a postat alături de precizarea “Acesta este Statul Islamic”, arătau un soldat sirian zdrobit de viu sub şenilele unui tanc, un pilot iordanian ars de viu într-o cuşcă şi pe ziaristul american James Foley, decapitat, cu capul aşezat pe spate.

Parchetul a solicitat de asemenea un proces pentru deputatul RN Gilbert Collard, şi el inculpat pentru difuzarea de imagini violente, potrivit sursei citate.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Adunarea Generală a judecătorilor de la Judecătoria Târgu Mureş a…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)