Fostul şef SRI George Maior a fost citat, marţi, la Secţia de anchetă a magistraţilor în dosarul lui Kovesi

civic press

Fostul şef SRI, George Maior, a fost citat marţi, 23 iulie, de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Surse judiciare au declarat că fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a fost citat pentru marţi, 23 iulie, de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat. Potrivit acelorași surse, la aceeaşi dată, a fost citat să se prezinte şi Nicolae Popa.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii (SRI), actualmente ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a mai fost citat pe 23 mai, dar a transmis, prin Ministerul Afacerilor Externe, Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) că nu se va putea prezenta la audiere din motive care ţin de sănătatea sa, au precizat la acea vreme surse judiciare pentru MEDIAFAX.

În acest dosar, au fost audiaţi deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea şi fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoştinţă de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracţiune şi că poate ar trebui investigaţi cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Lotul olimpic al României a obținut trei medalii de aur…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)