Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare

civic press

Cristian Rizea, fost deputat PSD, transferat în 2016 la Partidul România Unită,  a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, potrivit Agerpres.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă i-a respins apelul lui Rizea menţinând condamnarea dată de instanţa de fond, conform căreia Rizea are de plătit suma de 300.000 de euro.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea (între timp, a decedat) suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

Pentru a se ascunde adevărata provenienţă a sumei de 300.000 de euro primită de Rizea, au fost întocmite patru contracte de împrumut cu caracter fictiv.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanşarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. El le-a promis celor doi că, dacă va deveni primar al Sectorului 5 al Capitalei, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)