Episcopul Huşilor, Ignatie: Klaus Iohannis a devenit un “nihilist cu acte în regulă”, agentul dispreţului dozat într-un insecticid

civic press

Episcopul Huşilor, Ignatie, afirmă, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un “nihilist cu acte în regulă”, după ce într-un discurs recent acesta a spus că la referendumul pentru redefinirea familiei românii au dat o lecţie “infatuaţilor care au propagat ura”, relatează Agerpres.

“Având în fundal definiţia lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă. Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează. Dragostea fără de măsură faţă de minorităţile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul preşedinte în agentul dispreţului dozat într-un insecticid – cred că, mai pe româneşte, aşa-i spune flitului – faţă de ‘majorităţile’ (heterosexuale). Ăsta se numeşte progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul ‘tolerant’ al omului recent. Sau ‘aşa cum se spune popular’, în timp ce unii suntem nişte muşte intolerante, infatuate şi vrednice de a fi ucise cu flitul, alţii sunt oameni cu ‘minţile luminate’ la neonul progresismului şi vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranţei neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată şi neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul preşedinte”, a afirmat episcopul Ignatie, într-o postare pe Instagram.

Ierarhul a adăugat că reprezentanţii societăţii civile şi cei ai Bisericii ar fi trebuit să reacţioneze la declaraţiile lui Klaus Iohannis.

Preşedintele României a afirmat, marţi, că susținătorii Referendumului pentru familie sunt “infatuați”, “intoleranți” și “au propagat ura”.

“Vă amintiți când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-o dată, am devenit inamicul public nr. 1, pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranți. Și s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice, numai toleranți, nu. Dar românii, românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și, pur și simplu, așa cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit.  Deci, dacă vreți să revenim la conceptul acela, înțelepciunea mulțimii, românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puțin acelei părți care au promovat agresiv și cu un discurs bazat de multe ori pe ură și intoleranță acel referendum. Deci, românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înțeleg, și, la o adică, acționează cu totul și cu totul altfel decât se așteaptă unii politicieni și unii sociologi”, a afirmat Iohannis, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către One World România.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Facebook a recunoscut joi că parolele folosite de sute de…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)