Epidemie de gripă, declarată oficial în România

civic press

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

„Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivită epidemică.”, a declarat ministrul Sorina Pintea. Potrivit acesteia, gripa are forme de manifestare uşoare şi medii.

Vaccinarea impotriva virusului gripal rămâne şi în perioada următoare soluţia pentru prevenirea îmbolnăvirilor, arată ministrul.

Nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza ciculaţiei virusului gripal, a anunţat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, precizând că aceasta este o măsură luată în situaţii extreme.

“Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situaţii extreme (…), decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de obicei. Există un regulament, tratat internaţional care stipulează aceste lucruri”, a declarat Adriana Pistol.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, de la începutul sezonului de gripă, numărul deceselor a ajuns la 54.

Ministrul Sănătăţii  a anunţat, marţi seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

Peste afecţiunile pe care le aveau s-a suprapus infecţia cu virusul gripal, fapt care le-a cauzat decesul. Cinci dintre cei decedaţi nu aveau afecţiuni medicale preexistente”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Premierul Marii Britanii,  Theresa May a obţinut, marţi, de la…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)