Elena Udrea s-a întors în România: Am renunţat de bunăvoie la statutul de refugiat

civic press

Elena Udrea a anunţat că s-a întors în România luni dimineaţă, prin vama Giurgiu, precizând că a renunţat “de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica”, decizie pe care a luat-o imediat după ce a fost eliberată din închisoare în decembrie anul trecut.

”Da, m-am întors în România. Am renunţat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pentru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiţei mele, Eva, şi închiderea procedurii de extrădare.

Am ales să cer protecţie în Costa Rica în condiţiile în care tocmai aflasem că sunt însărcinată, iar evoluţia în dosarul ‘Gala Bute’ demonstra că este vorba de o execuţie, nu de o judecată corectă, în baza legii. Am vrut astfel să îmi nasc copilul în siguranţă, însă ştiţi că am fost arestată când Eva avea 13 zile şi doar faptul că Dumnezeu a vrut să o nasc mai devreme a făcut ca ea să vină pe lume în libertate. Dar aşa cum am spus mereu – nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în ţara mea şi am aşteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce. Vreau să îmi cresc copilul acasă, să o botez la biserica unde m-am rugat să devin mamă, cu familia mea şi cei cu adevărat apropiaţi mie, alături de noi”, a scris fostul ministru pe Facebook.

”P.S. Am intrat în ţară prin Vama Giurgiu, la ora şase în această dimineaţă. Am ales o variantă mai rapidă decât să aştept o cursă de azi, spre Otopeni. Nicio altă speculaţie nu îşi are rostul”, îşi încheie Elena Udrea mesajul. (Foto: @EUdrea)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Secretarul de stat american Mike Pompeo a numit luni o…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)