Elena-Simina Tănăsescu este numită judecător la Curtea Constituțională

civic press

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 mai, decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a doamnei Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019.

Elena-Simina Tănăsescu a fost consilier prezidențial până anul trecut, în iunie, când și-a dat demisia din această funcție, demisia venind în contextul în care judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a acuzat presiuni asupra Curţii şi a amintit de o întâlnire cu reprezentanta de atunci a Cotroceniului.

„În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial,“ anunţa Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat de presă emis în data de 20 iunie 2018.

Simina Tănăsescu îl înlocuieşte chiar pe judecătorul Petre Lăzăroiu al cărui mandat expiră pe 2 iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Investitorul american Warren Buffett, cunoscut ca "Oracolul din Omaha" (88…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)