Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale

Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale

Echipa masculină de sabie a României, alcătuită de Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Florin Zalomir, a ocupat locul 8, duminică, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta.

Calificată în sferturile de finală după meciurile de ieri, România a avut o misiune imposibilă în fața campioanei mondiale en-titre, Coreea de Sud. Asiaticii nu au avut probleme cu tricolorii, au condus aproape întreaga partidă, câştigând primele cinci releuri. Victoriile lui Alin Badea cu Sanguk Oh şi Hansol Ha au mai pus puncte în dreptul României, dar la final sud-coreenii s-au impus cu 45-34.

România a luptat apoi în meciuri de clasament pentru locurile 5-8. Tricolorii au pierdut mai întâi duelul cu Rusia după o partidă în care adversarii s-au aflat permanent la cârmă, impunându-se cu 45-38. A urmat întâlnirea cu Georgia, pierdută cu 33-45, şi sabrerii români au încheiat concursul pe locul 8. Coreea de Sud, adversara noastră din sferturi, și-a păstrat titlul mondial, învingând în finală Ungaria, cu 45-44.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Trei echipaje româneşti, din probele de C1 1000 m (U23),…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)