Două-trei sute de persoane au cerut demisia guvernului. Grupuri protestatare la București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași

civic press

Două-trei sute de persoane au protestat sâmbătă în mai multe orașe din țară (București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași) manifestându-și nemulțumirea față de actuala guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. 

Sâmbătă seara, câteva zeci de persoane s-au adunat pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional din București, exprimându-și nemulțumirea față de coaliţia de guvernare şi pentru susţinerea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, scandând “Codruţa, nu uita, strada e de partea ta” și alte lozinci anti-guvernamentale, relatează Agerpres.

Reprezentantul USR Vlad Voiculescu, protestatarii  Tudor Chirilă şi Stere Gulea, dar și câțiva oameni din Sibiu sau Galați s-au alăturat grupului din Piaţa Universităţii din Capitală. Aceştia spun că în România nu se mai poate vorbi despre stat de drept în adevăratul sens al cuvântului şi că incompetenţa a devenit mai gravă decât corupţia, informează Mediafax.

“Poate multă lume e fericită cu felul în care se trăieşte acum în România. Trebuie să acceptăm asta. Eu refuz să cred că oamenii pot fi fericiţi când văd că sunt conduşi de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceauşescu.” a fost una din nemulțumirile lui Tudor Chirilă.

„Nu mai e democraţie, stat de drept, în adevăratul sens al cuvântului.”, a declarat Stere Gulea.

Unii protestatari intenționează să facă o noapte albă în Piața Universității, ei pregătindu-se cu corturi și saci de dormit,  manifestație, intitulată „Noapte albă în Piața Universității! #rezistăm”, potrivit Hotnews.

Mai multe zeci de oameni s-au adunat în Timișoara, Iași și Cluj

De asemenea, având aceleași revendicări ca și bucureștenii, câteva zeci de persoane s-au adunat pe platoul din fața Operei din Timișoara, unde s-a aflat și fostul ministru în guvernul Petre Roman, Mihai Șora. Acesta, înainte de a pleca, a scandat de câteva ori, alături de protestatari, mesajul „Uniți, salvăm toată România”.

La Cluj-Napoca, peste 50 de persoane au protestat, sâmbătă, față de intenția Guvernului de a emite OUG cu privire la completele de 5 judecători și și-au manifestat susținerea față de fosta șefă a DNA scandând „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”.

“Au încercat să blocheze prin orice mijloace accederea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european, iar noi vrem să îi transmite acesteia că o susținem și o încurajăm să continue”, a spus unul dintre protestatari.

La Iași, cele câteva persoane care au ieșit să protesteze au scandat „Ne-am săturat, cât ne-ați furat”, și au afișat mesaje precum „Vrem autostrăzi, nu drumuri cu gropi”, „Susținem LCK”, „Vrem o Românie europeană” și „Cerem o justiție independentă”, relatează Mediafax. (Foto: captură Mediafax)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Avocata Zuzana Čaputová, 45 de ani, recunoscută ca având opinii…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)