Dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre a fost predat autorităţilor din Madagascar

civic press

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, într-o declarație de presă, că dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri, a fost predat autorităţilor din Madagascar.

“Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ștefan Mazăre a fost predat autorităților competente din Republica Madagascar. La ora 08:00 dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției”, a declarat Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.

Dosarul ce cuprinde cererea de extrădare, precum și toate documentele transmise de instanțele competente din țara noastră, atât în limba română, cât și traduse autorizat în limba franceză a fost întocmit în mai puțin de 48 de ore, în ciuda volumului impresionant de documente, peste 600 de pagini.

“Astfel, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligația legală în conformitate cu atribuțiile conferite de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală. După cum știți, măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de 6 zile, începând cu data de 8 mai 2019. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sâmbătă 11 mai, la ora 20:02 minute, iar ulterior a fost predat reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi transmis, prin curier diplomatic, autorităților din Madagascar”, a mai spus ministrul interimar.

Concomitent, dosarul de extrădare a fost transmis în format electronic și la Ministerul Justiției din Republica Madagascar, iar în seara aceleiași zile de 11 mai, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justiției din România că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeaua Interpol, potrivit lui Birchall.

“În dimineața zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate sub sigiliu de Ministerul Justiției. (…) Dispozițiile legale, precum și timpii procedurali în soluționarea cererii de extrădare sunt cei guvernați de legislația statului solicitat, respectiv, în această cauză de Republica Madagascar”, a conchis Ana Birchall.

Radu Mazăre, fost primar al municipiului Constanţa, a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, măsură luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
În luna martie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)