Donald Trump, vizită neaşteptată soldaţilor americani staţionaţi în Irak și în Germania

civic press

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a efectuat miercuri o vizită neaşteptată soldaţilor americani staţionaţi în Irak, unde a discutat cu soldaţi şi responsabili militari. ,,Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”, a declarat el la baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, potrivit AFP, citat de defenseromania.ro.
Preşedintele şi Prima Doamnă au plecat ,,spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre şi comandanţilor noştri militari ca să le mulţumească pentru angajamentul, succesul şi sacrificiul lor şi să le ureze Crăciun fericit”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Donald Trump a fost criticat frecvent pentru că, de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, nu a efectuat nicio vizită în zone de conflict unde sunt prezente trupe americane şi mai ales după ce, luna trecută, în Franţa, a anulat din cauza ploii o vizită la un cimitir american din timpul Primului Război Mondial, relatează sursa citată.

La bordul Forţelor Aeriene, secretarul de presă american, Sarah Huckabee Sanders, a declarat reporterilor că primul ministru irakian Adel Abdul-Mahdi a acceptat o invitaţie din partea lui Trump pentru a vizita Casa Albă. Cei doi lideri au vorbit prin telefon. Aceştia nu s-au întâlnit în timpul vizitei lui Trump în Irak.

Pe drumul de întoarcere de la întâlnirea cu trupele americane din Irak, Trump s-a oprit la baza aeriană Ramstein din Germania pentru realimentare şi pentru a vizita membrii serviciului de acolo. (Foto: captura tv)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Tudorel Toader a anunțat în această dimineață că va solicita…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)