Donald Trump şi-a lansat campania pentru prezidenţialele din 2020 la Orlando, în Florida

civic press

“Patru ani în plus!”: Donald Trump şi-a lansat marţi în Florida, în strigătele mulţimii entuziaste, campania pentru 2020 în încercarea de a obţine un nou mandat după victoria-surpriză din 2016, relatează AFP, citată de Agerpres.

Miliardarul republican şi-a făcut intrarea, însoţit de soţia sa, Melania, pe scena de la Amway Center din Orlando în faţa miilor de suporteri purtând şapca emblematică “Make America great again” (Să redăm măreţia Americii).

“Am pornit!”, a afirmat vicepreşedintele Mike Pence cu câteva minute mai devreme. “America s-a întors şi nu este decât începutul!”, a adăugat el.

Donald Trump a lăudat marţi sănătatea economiei americane încă din primele minute ale discursului său.

“Ţara noastră avansează, prosperă şi se află în plină creştere în prezent şi, sincer să fiu, zboară spre înălţimi de necrezut”, a declarat republicanul în faţa celor 20.000 de suporteri aflaţi la Orlando. “Lumea întreagă invidiază economia noastră care este poate cea mai bună economie din istoria ţării”, a adăugat el.

Impetuosul preşedinte american ştie că va trebui să se impună în “Sunshine State” dacă doreşte să se menţină la putere opt ani ca predecesorii săi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton.

Donald Trump se situa pe locul al şaselea, în urma a cinci democraţi, într-un sondaj de opinie dat publicităţii duminică de canalul de televiziune Fox News. Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, a obţinut 49% din intenţiile de vot, faţă de 39% cât i-au revenit lui Trump.

Un sondaj al universităţii Quinnipiac, publicat marţi, îl arată învins în Florida în faţa mai multor democraţi angajaţi în primare. Dacă Joe Biden ar fi de exemplu candidatul Partidului Democrat, el ar câştiga în acest stat-cheie cu 50% din voturi faţă de 41% pentru Donald Trump. (Foto: Associated Press/marketwatch.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, apreciază că alegerea sa în funcţia…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)