Donald Trump propune Cubei “o nouă deschidere” dacă îşi retrage sprijinul pentru Maduro sau un “embargo foarte dur”

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a propus miercuri Cubei o deschidere dacă îşi retrage sprijinul pentru preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, iar, dacă acest lucru nu se va întâmpla, el şi-a reiterat ameninţările cu o blocadă economică mai mare şi o sporire a sancţiunilor, transmite EFE, citată de Agerpres.

“Cu mişcarea corectă, Cubei i-ar putea fi foarte bine, am putea face o deschidere”, a afirmat Trump într-un interviu pentru Fox Business, în care a avertizat de asemenea că SUA îşi vor înăspri poziţia faţă de insulă “dacă nu va părăsi Venezuela”.

El a declarat că Havana se va confrunta cu un “embargo foarte dur” dacă va continua să-l sprijine pe Maduro şi a subliniat că aplicarea sa va depinde de ceea ce se va întâmpla.

“Dacă trupele şi miliţiile cubaneze nu încetează imediat operaţiunile sale militare şi de alt tip cu scopul de a provoca moarte şi distrugerea Constituţiei Venezuelei, vor fi impuse Cubei un embargo complet şi sancţiuni de cel mai înalt nivel”, a spus Trump.

Guvernul SUA crede că în Venezuela s-ar afla circa 25.000 de cubanezi care se presupune că acţionează în interiorul structurilor de informaţii şi militare ale ţării, ceea ce Cuba a dezminţit acuzând Washingtonul că “minte cu neruşinare”.

Potrivit SUA, faptul că Maduro continuă să rămână la putere se datorează în parte acestei susţineri a Havanei.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, Parlamentului, spre reexaminare, modificările…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)