Donald Trump i-a acuzat pe democraţi de “cel mai mare abuz de putere în istoria” SUA

civic press

Preşedintele american Donald Trump i-a acuzat marţi pe democraţi de “cel mai mare abuz de putere în istoria” Statelor Unite ale Americii, după ce aceştia au lansat cu o zi în urmă o serie de anchete parlamentare împotriva sa, informează AFP, citată de Agerpres.

Democraţii obstrucţionează justiţia. Ei se lansează într-o mare cruciadă disperată în căutarea unei crime, în timp ce adevărata crimă este ceea ce fac democraţii şi ceea ce au făcut!“, a denunţat Trump într-o postare pe Twitter, însoţită de o alta scrisă cu majuscule: ‘Preşedinte hărţuit!’

Beneficiind de majoritate în Camera Reprezentanţilor, ceea ce le-a întărit poziţia, democraţii şi-au intensificat luni atacurile împotriva lui Donald Trump, lansând şi extinzând mai multe anchete parlamentare potenţial explozive, de la suspiciunile privind complicitatea cu Rusia şi cumpărarea tăcerii unor presupuse dame de companie contra cost, până la afacerile din familia lui Donald Trump.

Ei au cerut în special Casei Albe şi şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo să le ofere detalii despre convorbirile dintre preşedintele SUA şi omologul său rus, Vladimir Putin.

De asemenea, democraţii au somat 81 de personalităţi şi organizaţii, între care doi fii ai miliardarului republicani, Eric şi Donald Jr., precum şi ginerele său Jared Kushner, să le pună la dispoziţie documente pentru a alimenta o nouă amplă anchetă lansată luni.

Cu aceste documente, democraţii vor să ancheteze suspiciunile de ‘obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi alte abuzuri de putere din partea preşedintelui Trump şi a asociaţilor săi şi a membrilor administraţiei sale’, precizează Comisia judiciară din Camera Reprezentanţilor.

O anchetă ‘falsă’, a reacţionat luni Donald Trump, afirmând totodată că el ‘cooperează’ cu toate anchetele în curs de desfăşurare.

‘Democraţii îl hărţuiesc pe preşedinte pentru a deturna atenţia de la programul lor radical’, a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ei ‘sunt mai interesaţi de jocurile politice patetice şi de a satisface o bază radicală şi stângistă decât de a oferi rezultate concrete cetăţenilor noştri. Democraţii nu caută adevărul, ei vor să-l atace pe preşedinte’, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că formaţiunea sa…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)