Donald Trump: E timpul ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

civic press

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că “este timpul” ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, teritoriu ocupat şi anexat de acesta de la Siria în urma Războiului de Şase Zile din 1967, transmit Reuters, AFP şi dpa, citate de Agerpres.

După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!“, a scris preşedintele american într-un mesaj pe Twitter.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va întreprinde o vizită la Washington, pe 25-26 martie, unde se va întâlni cu Trump şi se va adresa Comitetului de Afaceri Publice Americano-Israeliene (AIPAC).

“Într-o perioadă în care Iranul încearcă să folosească Siria ca o platformă pentru a distruge Israelul, Preşedintele Trump recunoaşte cu îndrăzneală suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan. Îţi mulţumim, preşedinte Trump!”, a transmis, într-o primă reacţie, Benjamin Netanyahu, pe reţelele sociale.

Israelul a capturat o mare parte a acestui teritoriu de la Siria în urma Războiului de Şase Zile în 1967 şi a anexat-o, o decizie care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională, relatează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Ministerul britanic al Apărării a deschis joi un centru operaţional…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)