Donald Trump denunţă “Raportul Mueller” spunând că sunt afirmații fabricate de “democraţi”, “o farsă lansată total ilegal”

civic press

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat, vineri, “nebunescul raport” elaborat de procurorul special Robert Mueller, despre care crede că este opera unor politicieni “democraţi” care îl urăsc, potrivit Mediafax.

“Sunt făcute afirmaţii despre mine de anumiţi oameni, în nebunescul raport Mueller, scris de fapt de 18 democraţi furioşi care mă urăsc; sunt afirmaţii fabricate şi total neadevărate”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

“Este vorba de o farsă lansată în mod total ilegal şi care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a adăugat Donald Trump.

După 22 de luni de anchetă asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi suspiciunile de înţelegere secretă între echipa republicanului Donald Trump şi Moscova, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a avut loc nicio înţelegere între cei din urmă. În schimb, nu l-a exonerat pe miliardarul republican de obstrucţionarea justiţiei, în raportul său publicat joi după ce a fost cenzurat de informaţii confidenţiale.

“Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de a influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei”, a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia şi nici acţiuni de obstrucţionare a justiţiei. “Nu a fost nicio complicitate şi nicio acţiune de obstrucţionare a justiţiei. Jocul s-a încheiat pentru cei care instigă la ură şi pentru democraţii radicali de stânga”, a transmis Donald Trump, prin Twitter, după publicarea versiunii redactate a raportului Comisiei Robert Mueller. Liderii opoziţiei din SUA, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, au constatat că există “diferenţe puternice” între interpretarea secretarului Justiţiei, William Barr, şi ceea ce scrie în raportul Comisiei Robert Mueller despre presupusa obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele Donald Trump.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Un tânăr de 24 de ani din judeţul Sălaj, aflat…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)