Dăncilă: PSD nu girează un guvern care nu va duce mai departe proiectele pentru România

viorica dancila

PSD nu va merge la votul pentru învestirea Guvernului, pentru că nu doreşte să gireze un cabinet care nu semnează Pactul pentru bunăstarea românilor şi nu va duce mai departe proiectele pentru România, a declarat joi premierul demis Viorica Dăncilă, lider al PSD, relatează Agerpres.

Aflată într-o vizită în judeţul Constanţa, Viorica Dăncilă a arătat că fiecare politician ar trebui să se afle în mijlocul oamenilor, să afle care sunt problemele acestora și a pledat în context pentru continuarea politicilor social-democrate, astfel încât medicii să nu mai plece din ţară, iar copiii să se regăsească în comunităţile locale.

“Aş vrea să văd că fiecare politician ascultă vocea dumneavoastră, că vede ce probleme aveţi, că vede care este drumul pe care dumneavoastră vreţi să mergeţi. Dumneavoastră aveţi nevoie de atenţie şi sprijin în fiecare zi, nu din cinci în cinci ani, când vin alegerile. Trebuie să discutăm cu femeile, cu copiii, cu pensionarii, cu bugetarii, cu cei din mediul privat, dar prea puţin fac acest lucru. Este mai uşor să dezbini şi să conduci o ţară, este mai uşor să jigneşti decât să vii cu cuvinte frumoase, este mai uşor să critici decât să construieşti. Aceste lucruri trebuie să înceteze în România. În acest un an şi opt luni în care am muncit la Palatul Victoria am ajutat comunităţile locale atât cât am putut. Noi am construit, alţii s-au chinuit să dărâme. Nu au reuşit în totalitate. Nu am spus că a fost un guvern perfect, dar a fost un guvern eficient (…)  vrem să ne unim toţi, indiferent că suntem social-democraţi sau altceva (…) să luptăm pentru a ne face singuri viitorul, să luptăm pentru a fi trataţi cu demnitate şi respect, să luptăm pentru ca părinţii şi bunicii noştri să nu mai plângă niciodată, (…) pentru ca fermierii noştri să primească în continuare subvenţiile la timp şi să fie sprijiniţi (…) Vedem ce s-a întâmplat: şase bărbaţi, zic ei importanţi, au dat un guvern jos şi ce au pus în loc? Nimic! Vă întreb: ştim ce ne aşteaptă de a doua zi când va veni un nou guvern? Nu ştim dacă vor binele pentru români. Dumneavoastră, toţi cei de aici, unde sunteţi în planurile lor? Unde sunteţi în programul lor de guvernare? Dumneavoastră nu contaţi pentru ei. Sunteţi simple cifre pentru ei, ei nu înţeleg că în spatele cifrelor sunt oameni care au speranţe, au aşteptări, oameni care se gândesc la familia lor, oameni care vor să trăiască mai bine în ţara lor. Nu au de unde să înţeleagă aceste lucruri pentru că nu iubesc oamenii şi nu ne respectă. De aceea, PSD nu va merge la votul pentru noul guvern. Nu putem să girăm un guvern atâta timp cât nu semnează că nu vor tăia pensii şi salarii, că vor duce mai departe proiectele pentru România”, a subliniat liderul PSD, potrivit Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Curtea de Apel Bucureşti a dispus joi achitarea foştilor ofiţeri…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)