Congresul SUA a ratificat victoria lui Joe Biden

Camera Reprezentanţilor SUA

Congresul Statelor Unite a ratificat joi victoria democratului Joe Biden, în scrutinul american din 3 noiembrie. Donald Trump a recunoscut încheierea mandatului său, transmit Reuters, AFP şi EFE.

Ceremonia de investire  lui Joe Biden este prevăzută pentru 20 ianuarie. Vicepreşedintele republican în exerciţiu.

Mike Pence a certificat votul unui număr de 306 de mari electori în favoarea lui Biden, faţă de 232 pentru Donald Trump. Pragul minim necesar era de 270 de mari electori.

Trump își apără susținătorii care au luat cu asalt Congresul SUA:  Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna! - spotmedia.ro

Ratificarea are loc după o lungă şi inedită zi de 6 ianuarie, care a fost marcată de un miting al susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, o parte dintre aceștia ocupând curtea Capitoliului, lucru fără precedent în istoria ultimilor 200 de ani ai SUA.

CONGRESUL SUA ASALTAT DE PROTESTATARII PRO-TRUMP. Scandal și deznodamânt  stupid în Congres. Trump dă de înțeles că Pence a trădat: „Mike Pence nu a  avut curajul să facă ceea ce ar fi

Procesul de certificare a fost întârziat şi de obiecţiile formulate de câţiva republicani faţă de rezultatul alegerilor în statele Arizona şi Pennsylvania. Ambele obiecţii au fost respinse prin vot.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a recunoscut joi încheierea mandatului său şi a promis o tranziţie ”ordonată” a puterii pe 20 ianuarie, potrivit agenţiilor de presă internaţionale.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după o discuție avută…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)