Conducerea PNL validează joi lista Cabinetului Orban şi programul de guvernare

conducerea pnl

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte, joi, pentru a valida lista cu miniştrii Cabinetului Orban şi programul de guvernare, informează Agerpres.

Premierul desemnat Ludovic Orban ar urma ca după-amiază să depună aceste documente la Parlament.

Marţi şi miercuri, Ludovic Orban a încheiat a doua rundă de negocieri cu PMP, ALDE, USR, UDMR şi Pro România pentru a obţine din partea acestor formaţiuni politice sprijinul pentru învestirea Guvernului.

Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului. Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului. Prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui României, jurământul, iar Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Premierul desemnat, Ludovic Orban, a transmis joi preşedinţilor celor două…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)