Cod portocaliu de ninsori şi viscol în nouă judeţe și Cod galben de ninsori moderate în 18 judeţe

Cod portocaliu de ninsori şi viscol,

În intervalul 14 decembrie, ora 19.00 – 16 decembrie, ora 18.00, vor fi ninsori, lapoviță, ploi și polei,  se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie. Aaria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

 COD GALBEN: În intervalul 14 decembrie, ora 23.00 – 16 decembrie, ora 18.00. Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

 COD PORTOCALIU: În intervalul 15 decembrie, ora 06.00 – 16 decembrie, ora 12.00Astfel, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
S-a deschis circulația rutieră pe încă 6,5 km din autostrada…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)