Cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în mare parte a ţării

civic press

În intervalul 08 iunie, ora 10.00 – 11 iunie, ora 23.00 se vor întâlni manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

În intervalul 08 iunie, ora 12.00 – 08 iunie, ora 23.00 se vor întâlni manifestări de instabilitate atmosferică de COD GALBEN

În estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

În intervalul 08 iunie, ora 14.00 – 08 iunie, ora 21.00 se vor întâlni manifestări de instabilitate atmosferică accentuată de COD PORTOCALIU

În nordul și estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Premierul Viorica Dăncilă solicită ferm respectarea simbolurilor statale ale României…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)