Ciclonul Fani, cel mai puternic care a lovit India în ultimii cinci ani, a ucis cel puţin 12 oameni

civic press

Ciclonul Fani, cel mai puternic care a lovit India în ultimii cinci ani, a ucis cel puţin 12 oameni, în estul statului Odisha, înainte de a ajunge în nord-estul Bangladesh, sâmbătă, unde peste 1 milion de persoane au fost evacuate, informează news.ro.

Odată ce a ajuns pe uscat, ciclonul a slabit în intensitate. Aproximativ 1,2 milioane de persoane care locuiesc în cele mai vulnerabile zone din Bangladesh au fost evacuate şi mutate în 4.000 de adăposturi, scrie Reuters.

Presa indiană a raportat că cel puţin 12 oameni au murit în statul Odisha, majoritatea deceselor fiind cauzate de căderi ale arborilor. Mai mult de 1 milion de oameni au fost evacuaţi cu 24 de ore înainte ca ciclonul să lovească uscatul.

Vântul a ajuns vineri la 200 km/h, rupând acoperişuri şi afectând liniile de curent electric. Au fost create adăposturi în şcoli şi alte clădiri sigure, iar printre cei evacuaţi s-au aflat numeroşi turişti.

Sezonul cicloanelor în Golful Bengal poate dura din aprilie până în decembrie.

În 1999, un super-ciclon a lovit coasta statului Odisha timp de 30 de ore şi a ucis 10.000 de oameni.

O dată cu avansarea tehnologiei, previziunile au putut fi făcute mai clar, iar autorităţile au mai mult timp pentru a se pregăti, relatează sursa citată. (Foto: news.sky.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)