CEX al PSD a decis remanierea guvernului. Vor fi înlocuiți trei miniștri. Propunerile au fost trimise la Cotroceni

civic press

ACTUALIZARE: Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri seară, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, anunţă Guvernul, într-un comunicat.

CEX al PSD a decis remanierea guvernului. Vor fi înlocuiți trei miniștri

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader, au precizat surse politice prezente la reuniune, relateză Agerpres.

În locul acestora au fost agreate ca propuneri deputatul Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, senatorul Liviu Tit Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi deputatul Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a explicat înlocuirea lui Tudorel Toader spunând că acesta a promis multe lucruri și nu le-a finalizat. Ea a mai spus că îi va cere ministrului să demisioneze.

”În cadrul CEX s-au decizii referitoare la cele două colege care candidează pentru PE și un vot referitor la domnul Tudorel Toader. În urma votului și în urma nemulțumirii ridicate de unii colegi, pentru că au existat nemulțumiri și din Guvern și din partid, legetate de aspecte ridicate în spațiul public și care nu s-au concretizat în acte inițiate în Guvern. În cadrul ședinței a-a aprobat demiterea și eu sper să fie dublată și de o demisie. Voi avea o discuție cu domnul Toader pentru a-i cere să demisioneze, în așa fel încât să trimit cât mai repede toate actele necesare la Palatul Cotroceni.”, a spus Viorica Dăncilă.

Cu privire la miniștrii propuși, Viorica Dăncilă a declarat: “Oana Florea, votată pentru a fi ministru al Fondurilor Europene este o colegă care are experiență, a lucrat la Bruxelles, are experiență în ceea ce privește fondurile europene. Liviu Brăiloiu, propus pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni a stat mult timp în Spania, deci este familiarizat cu problemele românilor de acolo. Pentru ministerul Justiției nu am avut o propunere, dar colegii au stabilit să fie domnul Eugen Nicolicea”,

După ce au primit votul CEX, cei trei trebuie să primească și acceptul președintelui Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Tribunalul București a decis astăzi intrarea în faliment a RADET.…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)