Celui mai bine plătit rugbist australian, Israel Folau, i s-a reziliat contractul din cauza afirmaţiilor cu caracter “homofob”

civic press
Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau și va fi convocat pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu caracter “homofob” făcute de sportivul de 30 de ani, transmite News.ro.301
“Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta”, a scris, săptămâna trecută, cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.
După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.
Întrebat de Sydeny Morning Herald dacă regretă afirmaţiile, Folau a răspuns: “Absolut deloc. Vreau să respect ceea ce spune Biblia şi să împărtăşesc asta cu dragoste. Pot să văd reversul medaliei, cu reacţiile total opuse la cea ce am exprimat. Cred într-un Dumnezeu care controlează toate lucrurile. Oricare va fi dorinţa Sa, dacă să continui să joc sau nu, voi fi mai mult decât fericit să fac ceea ce vrea El. Dacă nu vrea să continui să joc, asta este,” a afirmat Folau potrivit lequipe.fr.
După declaraţiile marelui rugbyst, Rugby Australia a anunţat luni rezilierea contractului sportivului, care are 48 de ore la dispoziţie să accepte decizia. În caz contrar, el va fi judecat disciplinar de o comisie a forului.
“Folau a comis o gravă încălcare a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti care justifică încheierea contractului său”, a precizat forul, într-un comunicat, conform BBC
Selecţionerul Cheika a condamnat și el afirmaţiile jucătorului.
“Ieşirea lui publică într-o asemenea manieră lipsită de respect nu reprezintă ceea ce este echipa noastră. Când jucăm în tricoul galben, reprezentăm pe toată lumea din Australia, pe toţi cei care ne susţin. Nu-i alegem doar pe unii”, a declarat antrenorul, potrivit The Guardian.
Folau avea un contract în valoare de multe milioane de dolari anual, valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său. A evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.
Reprezentativa australiană, cu Israel Folau în componența sa, a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia. (Foto: stuff.co.nz)
Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Judecătorii Instanţei supreme au redus semnificativ pedepsele din dosarul "Motorina"…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)