Candidaţii la funcţia de procuror european din partea României susţin interviul la MJ

Ministerul Justitiei

Opt candidaţi la funcţia de procuror european din partea României și-au anunțat candidatura pentru a susţine marţi interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

La începutul şedinţei a fost anunţată retragerea a doi candidaţi, Răzvan Horaţiu Radu şi Nicoleta Nolden.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a informat, totodată, că un alt candidat se află în concediu şi va susţine interviul la o altă dată.

Candidaţii vor susţine interviul în ordine alfabetică, în cadrul a două sesiuni – prima a început la ora 10,00, iar a doua se va desfăşura de la ora 16,00, deoarece ministrul trebuie să participe la şedinţa de Guvern, programată la ora 13,00.

Pentru funcţia de procuror european din partea României şi-au depus candidatura Daniel Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Elena Hach, Constantin Claudiu Dumitrescu, Laura Ecedi Stoisavlevici, Răzvan Horaţiu Radu şi Nicoleta Nolden.

Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach au participat şi la prima selecţie organizată de MJ, însă ei au fost respinşi în luna aprilie de ministrul Justiţiei de atunci Tudorel Toader.

Conform MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în această calitate de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a două limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

În urma susţinerii interviului, comisia de la MJ selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)