Brexit: Marea Britanie vrea să renegocieze acordul. UE refuză

Camera Comunelor

Premierul Marii Britanii,  Theresa May a obţinut, marţi, de la deputaţii britanici, acordul pentru a redeschide negocierile cu Bruxellesul, dar Uniunea Europeană a refuzat imediat.

Parlamentarii britanici au votat marţi în favoarea unei propuneri care invită guvernul să înlocuiască aşa-numitul “backstop” nord-irlandez cu măsuri alternative pentru a asigura sprijinul legislativului în favoarea acordului Brexit al premierului Theresa May, potrivit Reuters.

Amendamentul împuternicește premierul în perspectiva unor noi discuţii la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze acordul Brexit.

De asemenea, parlamentarii britanici au solicitat guvernului să excludă posibilitatea de a părăsi Uniunea Europeană fără un acord, potrivit Reuters.

Dacă nu va fi încheiat niciun acord cu UE până la 13 februarie, premierul britanic şi-a anunţat intenţia de a organiza un vot pe 14 februarie asupra unei retrageri fără acord.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, tratatul încheiat în noiembrie “nu este renegociabil”.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Reprezentanți ai unor primării de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)