Brăila – primul judeţ al României care în 2020 va avea sistemul de irigaţii reabilitat

civic press

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că Brăila va fi primul judeţ al României care în 2020 va avea sistemul de irigaţii reabilitat pe întreaga suprafaţă, care însumează 360 de mii de hectare, relatează Agerpres.

“Avem ca obiectiv să repunem în funcţiune sistemul de irigaţii la nivelul la care a fost în anul 1989, pe întreaga suprafaţă care însumează 360 mii de hectare. Brăila va fi primul judeţ al României care în 2020 va avea întreaga suprafaţă de irigaţii reabilitată, pentru a nu mai sta sub semnul incertitudinii privind producţia agricolă. Avem un program bine stabilit, care este urmărit la agrafă. Programul de guvernare al PSD pe agricultură îl am cu mine, în geantă. Îl urmăresc minut cu minut, lucrez pentru el şi nu este nicio restanţă în acest domeniu şi nici nu va fi, în respect pentru cuvântul dat şi pentru misiunea pe care o avem”, a declarat Daea.

Ministrul Agriculturii a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare la amenajarea Terasa Brăilei, care deserveşte peste 125 mii de hectare, prin cele 150 km de canale existente aici, şi unde se reabilitează patru staţii de repompare cu construcţiile adiacente.

Potrivit conducerii filialei brăilene a Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), pe raza judeţului Brăila se află în derulare, în prezent, lucrări finanţate prin Programul Naţional de Irigaţii în sumă totală de 40,2 milioane de lei, informează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele american Donald Trump i-a cerut miercuri Rusiei să se…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)