Box: Lucian Bute şi-a anunţat retragerea din boxul profesionist

civic press

Lucian Bute (39 de ani) şi-a anunţat retragerea din boxul profesionist, sport pe care l-a practicat încă din copilărie şi în care a cunoscut succesul suprem. Cu lacrimi în ochi, “Mister KO” a transmis că e timpul să-şi asculte corpul, dar şi că decizia e una definitivă, relatează Mediafax.

După 35 de victorii, dintre care 27 de prin knock-out, şi cinci înfrângeri, o centură mondială apărată de nouă ori şi o pauză de doi ani, Lucian Bute a hotârât că e momentul să pună punct boxului profesionist.

Mi-am incheiat cariera de boxer. Moment emotionant în viața mea, dar sunt ferm convins că am luat decizia cea mai bună pentru mine si familia mea!“, a declarat campionul pe facebook.

Bute a ales să-și dedice timpul familiei.

S-a terminat pentru mine. La 39 de ani, este momentul să dau pagina. Asta este viaţa, îmi e foarte greu, dar ştiu că e cea mai bună decizie. Nu mai am nimic de demonstrat, încă două sau trei lupte pentru câţiva dolari în plus nu ar fi schimbat nimic. Sunt sănătos şi vreau să mă ocup de familie, cei doi copii ai mei sunt cel mai frumos cadou pe care l-am primit Chiar dacă voi mai primi oferte, le voi refuza. Când iau o decizie, e definitivă şi nu mă întorc”, a declarat gălăţeanu, citat de Journal de Montreal, înainte să ofere principala explicaţie pentru decizia majoră luată: “Reflexele mele, dorinţa de a mă antrena şi echilibrul nu mai sunt aceleaşi. Iar acestea sunt semne că ai încetinit. Boxul este un sport de reacţie şi nu iartă niciodată. De ce să-mi risc sănătatea? Este foarte greu pentru un pugilist să recunoască faptul că şi-a atins limitele“, a declarat marele campion.

Marele boxeur își amintește cu drag momentele speciale care l-au ridicat pe podium.

Nu a contat doar faptul că am devenit campion mondial, ci maniera în care am câştigat centura. Îmi amintesc şi acum reacţia publicului, sunt momente de neuitat. Un alt moment special a fost şi la a doua luptă cu Librado Andrade, din Quebec. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun meci al meu“, a mai punctat Bute, care a deţinut titlul mondial IBF la categoria mijlocie între 2007 şi 2012.

Ultimul meci al carierei a fost cel cu Eleider Alvarez din februarie 2017, partidă câștigată de columbian.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
În urma protestului transporatorilor, joi au avut loc, în sediul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)