Bianca Pascu a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Scrimă

Bianca Pascu a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Scrimă

Bianca Pascu (31 de ani) a reuşit să obţină medalia de bronz la Campionatul Mondial de Scrimă din Ungaria.

În primul ei meci de pe tabloul principal, Bianca a eliminat-o pe rusoaica Yana Egorian, campioana olimpică de la Rio 2016, pe care a învins-o cu 15-13. Bianca a trecut apoi de o altă rusoaică, Olga Nikitina, de care a dispus cu 15-7. În optimi românca a avut ceva emoții cu indianca Anandha Chadalavada, pe care a condus-o aproape întreaga partidă, însă a fost egalată la 14 după ce a avut și 13-7 pe tabelă. În cele din urmă Bianca a câștigat cu 15-14 și s-a calificat în sferturi. Aici adversară i-a fost americanca Anne-Elizabeth Stone, iar românca a avut din nou emoții. A condus cu 13-5, dar adversara a revenit, a fost la un pas de egalare, însă Bianca a câștigat cu 15-13 meciul care a calificat-o în semifinale.

În meciul decisiv pentru accederea în finală, Bianca a înfruntat-o pe Olga Kharlan (Ucraina), triplă campioană mondială și sextuplă campioană europeană. Duelul dintre cele două sabrere a fost unul dominat de ucrainiancă, aceasta impunându-se cu 15-5.

În primul tur al tabloului principal, Andreea Lupu a pierdut duelul cu turcoaica Zehra Fatma Kose, care s-a impus cu 15-4. Andreea a încheiat concursul pe locul 37.

Aceasta este cea mai mare performanţă obţinută de Bianca Pascu, după cucerirea medaliei de bronz la Campionatul European de la Tbilisi. (Foto: frscrima.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Echipa masculină de sabie a României, alcătuită de Alin Badea,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)