Benjamin Netanyahu: Dacă Iranul încearcă să atace Israelul, “ar fi ultima aniversare a Revoluţiei islamice”

civic press

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat luni, în ziua împlinirii a 40 de ani de la Revoluţia islamică, un avertisment Iranului împotriva oricărei tentative de a distruge Tel Aviv sau Haifa”, relatează AFP, citat de Agerpres.

Nu ignor ameninţările regimului iranian, dar nu sunt intimidat de ele. Dacă acest regim comite teribila greşeală de a încerca să distrugă Tel Aviv sau Haifa, nu va reuşi“, a afirmat Benjamin Netanyahu într-un comunicat la biroului său şi într-o înregistrare video.
Potrivit premierului israelian, dacă Iranul încearcă să atace Israelul, “ar fi ultima aniversare a Revoluţiei islamice. Iranienii ar trebui să ţină cont de asta“, a subliniat el.

Guvernul israelian desfăşoară o campanie diplomatică şi mediatică împotriva Iranului pe care îl acuză că efectuează activităţi nucleare periculoase şi ale cărui acţiuni în Liban, în Fâşia Gaza şi Siria le denunţă.

În ultimii ani, statul evreu a efectuat numeroase raiduri aeriene sau tiruri de rachete împotriva a ceea ce a prezentat ca obiective militare iraniene în Siria sau convoaie de arme sofisticate destinate Hezbollahului libanez, aliat al Teheranului.

Iranul a promis luni un eşec al planurilor “diabolice ale duşmanilor săi”, în principal Statele Unite şi Israelul, cu prilejul celei de-a 40 aniversări a Revoluţiei islamice, sărbătorită masiv în întreaga ţară, potrivit sursei citate.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)