Alternativa pentru Germania va forma un nou grup în Parlamentul European împreună cu Liga din Italia şi alte formaţiuni politice

civic press

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) va forma un nou grup în Parlamentul European împreună cu Liga, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, şi cu alte formaţiuni politice, a anunţat luni, la Milano, liderul AfD, Joerg Meuthen, transmite agenţia dpa, preluată de Agerpres.

Noul grup parlamentar se va intitula Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor (EAPN), a declarat Joerg Meuthen, într-o conferinţă de presă la Milano, alături de Matteo Salvini.

La rândul său, acesta a anunţat că ‘obiectivul este să devenim primul grup european, cel mai numeros’. ‘Avem obiectivul de a câştiga şi de schimba Europa’, a subliniat Salvini, citat de ANSA.

‘Astăzi, la această masă nu se află nostalgici extremişti, singurii nostalgici se află astăzi la Bruxelles’, a mai spus şeful Ligii, la conferinţa ‘Spre o Europă a bunului-simţ’, la care au mai fost prezenţi Olli Kotro, liderul partidului Finlandezii, şi Anders Vistisen, de la Partidul Danez al Poporului.

Matteo Salvini a lansat luni un apel la o alianţă a naţionaliştilor în vederea alegerilor europene din luna mai, relatează AFP.

”Vrem să schimbăm radical această Europă, cu bun simţ şi cu simţul realităţii pe care noi suntem pe cale de a le demonstra în Italia”, declara în weekend Salvini, lansând un apel la toate forţele politice ”care împărtăşesc viziunea noastră şi un obiectiv comun: o Europă care să dea prioritate popoarelor şi nu birocraţilor, bancherilor, conformiştilor şi vapoarelor” cu migranţi clandestini, relatează sursa citată. (Foto: philosophia-perennis.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut demiterea directorului Serviciului…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)