9 Mai – România sărbătoreşte 142 de ani de la Proclamarea Independenţei

civic press

România sărbătoreşte 142 de ani de la Proclamarea Independenţei, pe 9 mai, data la care Parlamentul a adoptat declaraţia prin care ţara renunţa la suzeranitatea otomană. La o zi după ce Parlamentul a proclamat independenţa, la 10 mai, actul a fost promulgat de către domnitorul Carol I şi publicat în Monitorul Oficial.

Ziua de 9 mai a fost marcată, joi, de către MApN, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial, aflat la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” din Bucureşti. În cadrul ceremoniei a fost oficiată slujba de pomenire a celor decedaţi în război.

“Ziua de 9 Mai are o semnificaţie aparte pentru România. Astăzi sărbătorim împreună Ziua Independenţei de Stat a României, a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei. Ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa eroilor neamului românesc şi privim cu încredere spre viitorul nostru datorat sacrificiului lor. La mulţi ani, România! Respect Sacrificiului! Onor Veteranilor!” a scris MApN pe Facebook .

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Liderii UE au adoptat, joi, la summitul informal de la…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)